Mediernes dækning af terror i Sri Lanka vækker debat

Det er svært at balancere hensynet til en familie, der har været udsat for stor tragedie, og offentlighedens krav på information, lyder det fra Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen. Mediejurist mener, man er gået for langt.
Foto: Privat
Foto: Privat

Medierne har ikke pligt til at sætte ansigt på ofrene af bombeangrene i Sri Lanka, der fandt sted i påskedagene, mener mediejurist Vibeke Borberg, der har rettet kritik mod B.T. for at bringe et billede af Holch Povlsen-familien, der står bag Bestseller-koncernen, efter det kom frem, at tre af familiens børn var blandt de omkomne.

Det fortæller hun til Politiken, hvor hun kalder det "at gå langt over stregen" i forhold til de presseetiske regler, der siger, der skal tages særligt hensyn i forbindelse med børn og mindreårige ofre. B.T.'s chefredaktør, Michael Dyrby, afviser dog, at avisen opfører sig etisk og moralsk uforsvarligt og mener, det er afgørende i mediernes dækning af tragedier, at der bliver sat navn og ansigt på folk.

Både Michael Dyrby og Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, der bragte beskrivelser af børnenes billeder på Instragram efter angrebene, men afviste at bringe billeder af børnene selv, kalder situationen for en gråzone, hvor man risikerer at gå for langt.

"Det er meget svært at balancere hensynet til en familie, der har været udsat for en ufattelig tragedie, og det, offentligheden har krav på at få at vide. Og det er en balance, man hele tiden skal overveje. Vi har afstået fra at kontakte familien, fordi vi godt kan forstå, hvad det er for en sorg, de befinder sig midt i," siger Poul Madsen til Politiken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også