MediaWatch

Sri Lanka lukker sociale medier efter terror

Efter bombeattentaterne i Sri Lanka har mydighederne valgt midlertidigt at blokere for adgangen til bl.a. Facebook, Youtube og Instagram.

/ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt
Foto: /ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt

Efter søndagens terror i Sri Lanka valgte regeringen for en begrænset periode at lukke ned for adgangen til sociale medier som Facebook, Snapchap, Youtube og Instagram samt beskedtjenester som Whatsapp. Det skyldes bl.a. en frygt for spredning af opfordringer til vold i kølvandet på angrebene. Det rapporterer flere medier, heriblandt Politiken.

Ifølge en beboer i hovedstaden Colombo, var spredningen af oplysninger, der på daværende tidspunkt hverken var be- eller afkræftet, allerede begyndt før regeringen valgte at blokere for de sociale medier.

"Før WhatsApp blev lukket, blev jeg tilsendt et dokument, der navngiv to selvmordsbombere," fortæller indbyggeren ved navn Roshni Fernando til The Guardian.

Det er godt et år siden, de srilankanske myndigheder sidst blokerede for adgangen til sociale medier.

Det blev også dengang begrundet med, at man ville mindske spredningen af opfordringer til vold i en periode med uroligheder, der var blusset op, efter meldinger om en gruppe muslimer havde dræbt en ung buddhistisk mand.

Sri Lanka slukker for sociale medier efter ny uro

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere