MediaWatch

B.T. forsvarer billedbrug i dækning af Sri Lanka-tragedie

Mediejurist kritiserer B.T. for brugen af et foto af den danske familie, der mistede tre børn i bombeattentaterne i Sri Lanka i påsken. Chefredaktør Michael Dyrby afviser og kalder det en måde at sætte ansigt på tragedien.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen

B.T. kommer på kant med de presseetiske regler i forbindelse med dækningen af bombeangrebene i Sri Lanka i påsken, der ramte den danske familie, Holch Povlsen, der står bag Bestseller-koncernen. Det mener mediejurist Vibeke Borberg, skriver Journalisten.

I forbindelse med en artikel mandag bragte B.T. et billede af familien taget ved en premiere på Det Kongelige Teater, men det harmonerer dårligt med de presseetiske hensyn, der skal tages særligt over for børn, ofre og efterladte, mener hun.

"Medierne skal naturligvis dække begivenheden og fortælle, at der er danske børn blandt de omkomne. Men der skal være en redaktionel begrundelse for at bringe billederne – det vil sige, at de skal bidrage med relevant information til dækningen," siger Vibeke Borberg til Journalisten.

På B.T. afviser chefredaktør Michael Dyrby, at avisen er gået over stregen, og mener, at der er redaktionelt belæg for at bringe billedet.

"De er taget ved en offentlig begivenhed, hvor familien er fotograferet sammen med kongefamilien. Det er en måde at sætte ansigt på de mennesker, der er forsvundet. Vores opgave er ikke at udpensle. Men vi skal passe på med ikke at gøre det for klinisk," siger Michael Dyrby.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs