MediaWatch

Facebooks journalistprojekt udfordret af mangel på lokalmedier

Facebooks forsøg på at etablere en tjeneste, der i første omgang giver amerikanske brugere flere lokale nyheder, udfordres af nyhedsørknerne i USA, skriver The Guardian.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Da Facebook sidste år lancerede tjenesten "Today In", var det i forsøget på at udbrede lokaljournalistikken. Tjenesten er tilgængelig i 400 byer i USA og formidler lokale nyhedshistorier, men er udfordret af manglen på lokalmedier i de udvalgte bysamfund. Det skriver The Guardian.

"Today In" udvælger indsatsområderne ud fra frekvensen af nyhedshistorier, herunder at der i løbet af en måned skal være en dag med mindst fem lokalnyheder, der kan viderebringes. Den grænse udelukker ifølge Facebooks data områder, hvor 40 pct. af amerikanerne bor. Mediedækningen er ifølge The Guardian tyndest i det nordøstlige USA og midtvesten.

"Det bekræfter det faktum, at vi har en reel mangel på oprindelig lokal rapportering," sagde Penelope Muse Abernathy, professor ved University of North Carolina, til The Guardian.

Mediet skriver endvidere, at beskæftigelsen i nyhedsbranchen er faldet med 45 pct. i USA, da branchen kæmper med forretningsmodeller, der ikke længere fungerer. Alene i USA har 1800 lokalaviser måttet dreje nøglen om – bl.a. på grund af den vækst, som techkoncerner som Facebook har haft på annoncemardet.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs