MediaWatch

Sjællandske Mediers topchef går i rette med Venstres medieudspil

De lokale medier har brug for en vedvarende mediestøtteordning – ikke muligheden for at søge støtte til enkeltprojekter fra en ny, større public service-pulje, som Venstre foreslår, siger Sjællandske Mediers topchef, der selv er Venstre-mand.

Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Venstres forslag om at flytte 100 mio. kr. fra mediestøtten til private medier til en ny, større public service-pulje møder nu utvetydig modstand fra et af de regionale mediehuse, som partiet ellers ønsker at tilgodese med forslaget.

Sjællandske Mediers ansv. chefredaktør og adm. direktør, Torben Dalby Larsen, kritiserer forslaget, som Venstre præsenterede i dagene mellem jul og nytår. Forslaget går på at tage 400 mio. kr. fra DR's budget på 3,7 mia. kr. årligt samt 100 mio. kr. fra mediestøtteordningen til de private nyhedsmedier, hvilket svarer til godt 25 pct. af den årlige redaktionelle støtte. Pengene skal lægges i en ny, større public service-pulje på en halv milliard kroner, som flere medieaktører fra alle grene af branchen kan søge støtte fra til at producere public service.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs