MediaWatch

Sjællandske Mediers topchef går i rette med Venstres medieudspil

De lokale medier har brug for en vedvarende mediestøtteordning – ikke muligheden for at søge støtte til enkeltprojekter fra en ny, større public service-pulje, som Venstre foreslår, siger Sjællandske Mediers topchef, der selv er Venstre-mand.

Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Venstres forslag om at flytte 100 mio. kr. fra mediestøtten til private medier til en ny, større public service-pulje møder nu utvetydig modstand fra et af de regionale mediehuse, som partiet ellers ønsker at tilgodese med forslaget.

Sjællandske Mediers ansv. chefredaktør og adm. direktør, Torben Dalby Larsen, kritiserer forslaget, som Venstre præsenterede i dagene mellem jul og nytår. Forslaget går på at tage 400 mio. kr. fra DR's budget på 3,7 mia. kr. årligt samt 100 mio. kr. fra mediestøtteordningen til de private nyhedsmedier, hvilket svarer til godt 25 pct. af den årlige redaktionelle støtte. Pengene skal lægges i en ny, større public service-pulje på en halv milliard kroner, som flere medieaktører fra alle grene af branchen kan søge støtte fra til at producere public service.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere