MediaWatch

Kulturminister: Tanken bag Danflix er fuldstændig korrekt

Venstre får nu ministerstøtte til sin idé om at samle alt dansk produceret public service-indhold på en app og en tv-kanal kaldet Danflix. Tanken bag er fuldstændig korrekt, siger kulturministeren til Berlingske.

Kulturminister Mette Bock (LA) | Foto: Jens Dresling/ritzaufoto

Tankegangen bag det såkaldte Danflix-forslag fra Venstre er ifølge kulturminister Mette Bock (LA) "fuldstændig korrekt."

Det skriver Berlingske.

Venstre vil flytte licensmidler fra DR og penge fra mediestøtteordningen over i en ny public service pulje på op mod 500 mio. kr., som flere aktører skal kunne få fingrene ned i. Samtidig skal alt dansk produceret public service-indhold fremover samles på en app og en tv-kanal kaldet Danflix.

Venstres ide om et Danflix er rigtig god, mener kulturministeren:

"Vi er allerede i gang med at kigge på, hvordan man eventuelt kunne gøre sådan nogle ting, men vi skal være ret sikre på, at det rent faktisk virker. Men tanken bag er fuldstændig korrekt, og den deler jeg fuldt og helt: Netop det, at man skal vide, hvor man får adgang til indholdet. Det er et kæmpestort problem, at meget godt indhold ikke bliver brugt, fordi bl.a. børn og unge er andre steder end på de traditionelle medier," siger Mette Bock til Berlingske.

Da Venstre lancerede forslaget i går blev det køligt modtaget i mediebranchen, hvor blandt andre Stig Ørskov, adm. direktør JP/Politikens Hus og formand for Danske Medier, over for Ritzau kaldte ideen om at lave en pulje, som staten styrer, for "en dårlig idé."

Danske Medier: Man kan sagtens skære mere af DR 

Også på Christiansborg var der langt mellem klapsalverne. Selv regeringspartneren De Konservative var skeptisk. Her pointerede partiets medieordfører Naser Khader over for DR, at 500 mio. kr. i en ny public service pulje er "rigtig meget".

"Spørgsmålet er, om der er private aktører nok, der kan levere public service på en måde, hvor alle danskere, der betaler licens kan få gavn af det," lød det fra Naser Khader til DR.

Venstre-forslag får kølig modtagelse fra flere medieordførere

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs