MediaWatch

Amerikanske PEN-medlemmer dropper galla efter Charlie Hebdo-hyldest

Valget af Charlie Hebdo til den amerikanske afdeling af PEN's årlige ytringsfrihedspris får flere medlemmer til at trække sig fra gallafest.

Foto: David Vincent/Polfoto/AP

Seks medlemmer af den amerikanske afdeling af den internationale skribent-forening og ytringsfrihedsfortaler PEN har valgt at trække sig fra foreningens årlige gallafest, efter at foreningen har valgt at give sin årlige ytringsfriheds-pris til det franske magasin Charlie Hebdo, skriver New York Times.

En af de seks forfattere, Rachel Kushner, siger til New York Times, at hun trækker sig fra den årlige gallafest på grund af ubehag med det, som hun kalder Charlie Hebdos "kulturelle intolerance", og promoveringen af "en form for tvungen sekulært syn".

Ifølge formand for den amerikanske afdeling af PEN, Andrew Solomon, er det de seks medlemmer de eneste, som har trukket sig fra festlighederne. Han anerkender, at valget af Charlie Hebdo som modtager af foreningens årlige ytringsfrihedspris er kontroversiel, men siger, at han er overrasket over den voldsomme interne kritik så kort tid inden gallafesten.

Amerikanske PEN's årlige galla bliver i år holdt i starten af maj på The American Museum of Natural History i New York. Charlie Hebdos chefredaktør, Gerard Biard, ventes at acceptere prisen.

Mere fra MediaWatch

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs