MediaWatch

Kollegial pris til "stand up" karikaturtegner

Efter nogle års pause genopliver Danske Bladtegnere Pentel-prisen bl.a. for at skabe opmærksomhed om faget.

Foto: Steffen Harder

Tegner Annette Carlsen bliver den første modtager af Danske Bladtegneres Pentel-pris, efter foreningen har besluttet igen at gøre prisen til fast årligt indslag og fejring af faget.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

"Annette Carlsen er en sindssygt dygtig karikaturtegner, som rammer spot on hver gang. Som tidligere teatertegner kan hun det med at rapportere fra en begivenhed og mestrer at stille sig op som stand up tegner uden sikkerhedsnet. Og så gør hun sig godt på de digitale medier," siger Lars Refn, der er formand for Danske Bladtegnere.

Har savnet årlig pris

Efter nogle år i dvale genoplives Pentel-prisen, som er indstiftet i et samarbejde mellem Danske Bladtegnere og virksomheden Miller Pen, der også sponsorerer prisen på 5.000 kr. samt en gave.

"Vi har savnet en årligt tilbagevendende pris, hvor vi kan hædre årets stjernetegner eller en tegner, som har givet noget særligt til faget," siger Lars Refn, som håber, at prisen kan øge anerkendelsen af bladtegnernes faglighed og give prestige til faget.

Annette Carlsen er uddannet fra Skolen for Brugskunst i 1987. Hun har arbejdet freelance for aviser som BT og Kristeligt Dagblad samt en stribe fagblade, forlag og magasiner. Hun har desuden bidraget til de satiriske sider i årsskriftet Svikmøllen siden 1999.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs