MediaWatch

Kollegial pris til "stand up" karikaturtegner

Efter nogle års pause genopliver Danske Bladtegnere Pentel-prisen bl.a. for at skabe opmærksomhed om faget.

Foto: Steffen Harder

Tegner Annette Carlsen bliver den første modtager af Danske Bladtegneres Pentel-pris, efter foreningen har besluttet igen at gøre prisen til fast årligt indslag og fejring af faget.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

"Annette Carlsen er en sindssygt dygtig karikaturtegner, som rammer spot on hver gang. Som tidligere teatertegner kan hun det med at rapportere fra en begivenhed og mestrer at stille sig op som stand up tegner uden sikkerhedsnet. Og så gør hun sig godt på de digitale medier," siger Lars Refn, der er formand for Danske Bladtegnere.

Har savnet årlig pris

Efter nogle år i dvale genoplives Pentel-prisen, som er indstiftet i et samarbejde mellem Danske Bladtegnere og virksomheden Miller Pen, der også sponsorerer prisen på 5.000 kr. samt en gave.

"Vi har savnet en årligt tilbagevendende pris, hvor vi kan hædre årets stjernetegner eller en tegner, som har givet noget særligt til faget," siger Lars Refn, som håber, at prisen kan øge anerkendelsen af bladtegnernes faglighed og give prestige til faget.

Annette Carlsen er uddannet fra Skolen for Brugskunst i 1987. Hun har arbejdet freelance for aviser som BT og Kristeligt Dagblad samt en stribe fagblade, forlag og magasiner. Hun har desuden bidraget til de satiriske sider i årsskriftet Svikmøllen siden 1999.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs