MediaWatch

"Fasandræberne" er populær blandt tv-pirater

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestseller blev i første kvartal streamet ulovligt 56.967 gange.

Foto: Mogens Flindt

Piratstreamning af film og TV-serier bliver et stadig større problem. Derfor arbejder Rettighedsalliancen, en sammenslutning af organisationer og virksomheder, der bekæmper brud på ophavsrettigheder, på at få lukket den ulovlige streamingstjeneste Popcorn Time. Det skriver Berlingske.

Advokat Maria Fredenslund, leder og talsmand for RettighedsAlliancen, der det seneste halvandet år har fået lukket 17 pirattjenester via civile søgsmål, siger til Berlingske:

"Det har høj prioritet for at få lukket Popcorn Time, som allerede er blevet lukket i England, men vi ved godt, at lige så snart det sker, så flytter aktiviteterne et andet sted hen. Sådan er det generelt. Lukning af pirattjenester bliver meget hurtigt ineffektivt, fordi de bare popper op igen et andet sted. Derfor arbejder vi med mange forskellige tiltag."

En dramatisk udvikling

Også Paw Borregaard, kommerciel direktør i Nordisk Film, mener, at ulovlig streaming er et meget stort problem. Han siger, at der er sket en dramatisk udvikling i omfanget anført at den model, som Popcorn Time bruger.

En af de mest populære film hos de danske tv-pirater er filmatiseringen af Jusse Adler-Olsens bestseller "Fasandræberne", der i årets første tre måneder blev streamet ulovligt 56.967 gange.

Ifølge Maria Fredenslund er det dog blevet lettere at blokere for de ulovlige sites, fordi arbejdet er blevet mere systematiseret og bevisbyrden nemmere at løfte, når rettighedshavere vil have et teleselskab eller anden net-udbyder til at lukke adgangen.

Programmet Popcorn Time blev udbredt i 2014, og menes at stamme fra en gruppe anonyme programmører fra Buenos Aires i Argentina. I Danmark bliver tjenesten angiveligt også anvendt af flere og flere som et gratis alternativ til streamingtjenester som Netflix, HBO og Via Play.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs