Analytiker: Mecom har fået en super pris

Mecom har fået en meget attraktiv pris for hollandske Wegener og Berlingske Media, mener international analytiker.

I Mecoms hovedkvarter i London skåler formand Rory Macnamara og resten af bestyrelsen formentlig lige nu i champagne, efter hollandske De Persgroep har tilbudt 1,83 mia. kr. for Berlingske Media og det hollandske medieselskab Wegener.

Sådan lyder analysen fra Alex Degroote, som er medieanalytiker hos det britiske broker- og analysebureauet Peel Hunt.

”Mecom har fået en super pris, og den bliver endda betalt i kontanter. Det ligner virkelig en god handel, og det er svært at se, at skulle kunne få en højere pris ved at sælge gennem aktiemarkedet. Det er et knock out-tilbud, som Mecom ikke har kunnet afslå,” siger han til MediaWatch.

Handlen, der lyder på 155 pence pr. aktie, afhænger fortsat af en godkendelse fra Mecoms aktionærer og de hollandske konkurrencemyndigheder.

Men hvis den går igennem, vil Berlingske Media i fremtiden komme under samme tag som bl.a. det belgiske dagblad Het Laatste Nieuws, hollandske Algemeen Dagblad samt en række andre dagblade, magasiner og radiostationer.

Overraskende handel

Tilbuddet fra De Persgroep kommer såkaldt "recommended" fra Mecoms bestyrelse. Det betyder, at ledelsen anbefaler aktionærerne at tage imod det.

”Det fortæller, at bestyrelsen ikke mener, at tilbuddet kan blive bedre, og derfor kan jeg heller ikke forestille mig, at De Persgroep skulle få konkurrence fra andre købere. Det ligner en færdig handel, når konkurrencemyndighederne har godkendt den,” siger Alex Degroote, som har fulgt Mecom tæt de seneste år.

Er det overraskende for dig, at salget sker nu?

”Ja, det er det faktisk. Og det er også uventet, at de sælger Berlingske og Wegener samlet, for hidtil er Mecom blevet splittet langsomt op. De har frasolgt aktiver i f.eks. Polen, og derfor har vores teori også været, at de ville splitte de hollandske og danske aktiver,” lyder det fra analytikeren, som ikke har noget øjeblikkeligt bud på, hvilke planer De Persgroep har med Berlingske.

De Persgroep købte dog en bid af Wegener allerede sidste år, da selskabet overtog bilportalen AutoTrack fra Mecom i forbindelse med den salgsproces, Mecom havde sat gang i i Holland sideløbende med salgsprocessen i Danmark.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen om buddet fra De Persgroep er det kun to måneder siden, primo maj, at hollænderne gik til Mecom med et købstilbud på cirka 220 mio. euro for Wegener alene. Siden er Berlingske Media altså også inkluderet i handlen.

De Persgroep udgiver en række dagblade og magasiner i Holland og Belgien og driver desuden flere radio- og tv-stationer. Selskabet havde i 2013 en omsætning på 6,7 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også