MediaWatch

Berlingske solgt til belgisk mediekoncern

Mecom sælger Berlingske Media og hollandske Wegener til belgiske De Persgroep for en samlet pris på 1.832 mio. kr.

Belgiske De Persgroep overtager Berlingske Media samt Mecoms hollandske aktiviteteter i Wegener, skriver Berlingske.

Hvis handlen bliver endelig godkendt af aktionærerne, så har Mecom skilt sig af med to ud af tre mediegrupper. Mecom forhandler desuden med en anden belgisk avisgruppe, Concentra, om overtagelse af den sidste gruppe, Media Groep Limburg.

De Persgroep, der sidste år havde en omsætning på 6,7 mia. danske kroner og et driftresultat (EBITDA) på 974 mio. kr, overtager alle aktierne i selskabet for en samlet pris på 1.832 mio. danske kroner. En anden forudsætning for købet er desuden en accept fra de hollandske konkurrencemyndigheder, da De Persgroep allerede driver store medieaktiviteter i Holland.

“Jeg er sikker på, at Berlingske Media, med De Persgroep som ny ejer, vil få mulighed for at styrke positionen på det danske marked og for at udvikle virksomheden som en del af en meget succesfuld europæisk mediekoncern. Vores tankesæt og virksomheder minder rigtigt meget om hinanden. Vi kan få god inspiration af, hvad Persgroep har opnået af resultater på et tidspunkt, hvor vores egen virksomhed også er i en positiv udvikling,” siger koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen til Berlingske.

Bestyrelsesformand i Mecom, Rory McNamera, siger i meddelelsen om salget:

”Transaktionen er den succesfulde kulmination af den strategiske refokus af Mecom-gruppen over de seneste to år, og vi er taknemmelige overfor alle vores medarbejdere og deres indsats og støtte gennem den periode med forandringer. Jeg er glad for, at aktionærerne nu har muligheden for at realisere deres investering på attraktive vilkår, mens vores aktiviteter under nyt ejerskab vil have muligheden for at konkurrere på succesfulde vilkår i den hastigt ændrende medieverden.”
 Berlingske fulgte med i hollandsk handel
 Av av av: Så meget har Mecoms aktionærer tabt
Knudsen: "Det er gået stærkt"
Tillidsmand: »Jeg er mere tryg ved nye ejere«
Her er Berlingskes nye ejer
Berlingske-salg sender Mecom-aktien i vejret

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs