Thorning: "Vi skal sætte pris på at have en stor medieaktør som DR"

Vi skal sætte pris på DR, mener pressens minister Helle Thorning Schmidt (S), som dog nødigt vil tage entydigt parti i konflikten mellem DR og dagbladene.
Foto: CARSTEN BUNDGAARD
Foto: CARSTEN BUNDGAARD
af CHRISTIAN GRUNERT PEDERSEN

Statsminister Helle Thorning Schmidt har ikke tænkt sig at komme dagbladene til undsætning i den verserende konflikt mellem DR og dagbladene om DR’s brug af dagbladenes nyheder på nettet.

”Det er en heftig diskussion. Jeg håber, at man kan sætte sig sammen og finde nogle fornuftige løsninger på det. Og der vil jeg som pressens minister ikke tage parti i den sag,” sagde Helle Thorning Schmidt i fredags i en særlig sommerudgave af DR’s mediemagasin Mennesker og Medier på P1 med Informations chefredaktør, Christian Jensen, som vært.

Velstøttede medier

I programmet beskriver Thorning sig selv som et barn af monopoldagene og ”den gamle måde at bruge medier på”, hvor man læser nyheder i sine printaviser og ser nyhedsudsendelser i fjernsynet om aftenen.  

Helle Thorning Schmidt erkender, at de gamle medievaner er i opbrud, og at dagbladene har stadig sværere ved at sælge de papiraviser, hun holder så meget af. Alligevel er hun ikke klar til flere håndsrækninger til dagbladene.

Medierne er i forvejen ”velstøttede”, mener hun.

”Skatteborgerne betaler en stor del af medierne i Danmark. Det er vigtigt at få sagt: Skatteborgerne betaler temmelig mange penge i direkte mediestøtte i Danmark,” siger Thorning.

Balance at finde

Og man hjælper ikke dagbladene ved at begrænse DR.

”Vi skal sætte pris på, at vi har en stor medieaktør som Danmarks Radio, som vi dårligt kunne være foruden”, siger Helle Thorning Schmidt.

”I gamle dage var det jo sådan, at hvis en journalist fik en historie på forsiden af en avis, så var det rigtig godt. Hvis hun så samtidig kunne se, at nyheden var reproduceret i Tv-avisen om aftenen, så var det også rigtig godt, og så fik hun ros derhjemme på redaktionen. Nu er man lidt mere beklemt ved det, fordi man kan se, at DR meget hurtigt lægger den nyhed på deres elektroniske medier. Og så er man lidt mere tvivlende over for det, ”siger Thorning og fortsætter:

”Så det er en balance, man skal finde, for aviserne og de elektroniske medier kan ikke leve deres forskellige liv, og sådan har man heller aldrig ønsket det”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også