MediaWatch

Kritisk chefredaktør angrebet med rød maling i Rusland

Politiet i Moskva har tilbageholdt en mand, som er mistænkt for at have hældt rød maling ud over chefredaktør af Novaya Gazeta, Dmitrij Muratov.

Foto: Dmitry Muratov/AFP/Ritzau Scanpix

Politiet i Moskva har tilbageholdt en mand, som er mistænkt for at have hældt rød maling ud over den 59-årige chefredaktør af Novaya Gazeta, Dmitrij Muratov. Det skriver Reuters.

Overfaldet skete i et tog fra Moskva til Samara torsdag.

”Den mistænkte, der hældte rød maling ud over journalisten, er nu anholdt. Han tilbageholdes af politiet,” siger en kilde i politiet til nyhedsbureauet Tass.

Der var tidligere rapporter om, at en ukendt mand havde angrebet Muratov i en togvogn. Chefredaktøren siger, at nogen hældte maling og acetone over ham, da han sad i en kupé.

Novaya Gazeta, som er Ruslands største uafhængige avis, indstillede sidst i marts alle fremtidige udgivelser, indtil der ikke længere er krig i Ukraine. Avisen havde forinden fået gentagne advarsler fra medietilsynet i Moskva, hvor myndighederne slår ned på medier, som ikke skriver det, som Kreml ønsker.

Muratov fik sidste år Nobels fredspris sammen med den filippinske-amerikanske graverjournalist Maria Ressa, 58 år, som driver nyhedstjenesten Rappler i et mediehus for efterforskende og undersøgende journalistik.

De to journalister fik Nobels fredspris for deres indsats for ytringsfrihed i Filippinerne og i Rusland.

Novaja Gazeta er blevet kaldt den eneste magtkritiske avis, som har national betydning i Rusland. Avisen skriver blandt andet om statslig korruption, politisk vold, valgfusk og brud på menneskerettigheder. I alt seks af avisens journalister er siden avisens start i 1993 blevet dræbt, deriblandt Anna Politkovskaja.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs