MediaWatch

To danske film finder vej til britisk liste over årets 13 bedste

De 13 film er ikke nævnt i nummereret rækkefølge og omfatter blandt andre James Bond-filmen "No Time to Die" og "Dune".

Filmen "Druk" er blandt de 13 film, som det britiske ugemagasin mener, er blandt årets 13 bedste. | Foto: Chris Pizzello/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / POOL

Både "Druk" og "Retfærdighedens Ryttere" er med på det britiske ugemagasin The Economists liste over de bedste film i 2021, skriver Børsen.

I april modtog "Druk", som er instrueret af Thomas Vinterberg, en Oscar for bedste internationale film, og om filmen skriver det britiske medie ifølge Børsen:

"Druk er lige så velformuleret omkring nydelserne ved alkohol som ved faren, men den ses nok bedst, mens man ikke drikker noget, der er stærkere end kaffe."

Også "Retfærdighedens Ryttere" og instruktør Anders Thomas Jensen får rosende ord med på vejen.

Både "Druk" og "Retfærdighedens Ryttere" er på vej i en engelsksproget version.

Skuespilleren Leonardo DiCaprios produktionsselskab Appian Way er med i en gruppe af selskaber, som har købt de engelsksprogede rettigheder til "Druk", mens Thomas Vinterberg selv ikke regner med at blive involveret i den amerikanske udgave.

Rettighederne til den engelsksprogede udgave af "Retfærdighedens Ryttere" er blevet købt af det amerikanske underholdnings- og produktionsselskab Lionsgate.

Filmen har vundet fire Robert-priser, herunder for årets kvindelige hovedrolle, og en Bodil for årets bedste mandlige birolle.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs