MediaWatch

Forfatter og digter Vita Andersen er død - 78 år

Vita Andersen debuterede i 1977 med "Tryghedsnarkomaner". Siden blev det til mange priser, herunder De Gyldne Laurbær.

Vita Andersen | Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Forfatteren og digteren Vita Andersen er død. Hun blev 78 år gammel.

Det oplyser forlaget Gutkind tirsdag i en pressemeddelelse.

"Med Vita Andersen har dansk litteratur mistet en stor og betydningsfuld forfatter. Hendes værk vil leve videre i den indflydelse, det har haft på yngre forfatteres værker, og i sindene hos mange læsere," skriver Gutkinds direktør, Jacob Søndergaard, i meddelelsen.

Vita Andersen debuterede i 1977 med digtsamlingen "Tryghedsnarkomaner". Den er skrevet som knækprosa uden rim og tager udgangspunkt i en kvinde, der blev forsømt som barn, og som voksen higer efter kærlighed, bekræftelse og tryghed.

Året efter fulgte novellesamlingen "Hold kæft og vær smuk". Siden er fulgt en lang række digte, noveller, romaner og skuespil.

Vita Andersen er adskillige gange blevet hædret for sit virke. Hun har blandt andet modtaget De Gyldne Laurbær og Kritikerprisen.

Hun efterlader sig to døtre og en søn.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs