MediaWatch

Gutkind Forlag finder redaktør til børnebøger hos Gyldendal

Ny redaktør i spidsen for Gutkinds børne- og ungelitteratur kommer fra en stilling som redaktionsassistent i Gyldendals børne- og ungeafdeling.

Niclas Bohnsen skal være med til at tegne Gutkinds linje inden for børne- og ungdomslitteratur | Foto: Privatfoto

Gutkind Forlag har ambitioner om at udgive litteratur til de kommende voksne og til det formål har forlaget nu hyret Niclas Bohnsen som B&U-redaktør. Det oplyser forlaget i en pressemeddelelse.

Niclas Bohnsen kommer fra en stilling som redaktionsassistent hos Gyldendal B&U og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet.

Gutkind Forlag annoncerede i foråret, at forlaget som det næste skridt vil etablere en udgivelseslinje inden for børne- og ungelitteratur. Stillingen som B&U-redaktør er derfor nyoprettet.

Forlaget, der er ejet af Bonnier, så dagens lys i januar 2020, men har markeret sig med en række skønlitterære bestsellere, herunder Stine Pilgaards "Meter i sekundet", der tog De Gyldne Laubær i maj.

"Vi lagde ud med skønlitteratur og er så småt gået i gang med en lillebitte B&U-satsning. Så ligger nonfiktion-genren jo lige for," sagde forlægger Jakob Søndergaard i marts til MediaWatch om strategien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs