MediaWatch

Dansk instruktør får Emmy-nominering

Den populære tv-serie "Natportieren" høster stor ros i udlandet og nu også en Emmy-nominering til sin danske instruktør.

Foto: Richard Shotwell/AP/Polfoto/Arkiv

Den britisk-amerikanske tv-serie "Natportieren" eller på engelsk "The Night Manager" fortsætter med at høste international ros og hæder til folkene bag.

Torsdag blev det offentliggjort, at den danske instruktør Susanne Bier, der har instrueret serien, er blevet nomineret til sin første Emmy for sit arbejde bag kameraet. Det oplyser DR.

Det er Susanne Biers første tv-serie. Den bygger på den kendte forfatter John le Carrés bestsellerbog med samme titel, der udkom i 1993. Bogen handler om Jonathan Pine, en tidligere britisk elitesoldat, der arbejder som natportier på et hotel. Her bliver han rekrutteret af den britiske efterretningstjeneste til at skaffe oplysninger om en britisk forretningsmand.

Den danske instruktør er nomineret i kategorien for bedste instruktør af miniserie eller tv-film, mens "Natportieren" er nomineret til i alt 12 Emmy-priser. Emmy-priserne overrækkes 18. september.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs