MediaWatch

"Krigen" er stadig med i Oscar-opløb

Tobias Lindholms film er fortsat med i Oscar-kampen, efter at feltet er blevet indsnævret fra 80 til 9. Dansk dokumentar er også videre.

Foto: CHRIS PIZZELLO/POLFOTO/AP/ARKIV

Den danske film "Krigen" er fortsat med i konkurrencen om at vinde en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

"Krigen", der er instrueret af Tobias Lindholm, og som Nordisk Film står bag, er sammen med otte andre film i samme kategori i spil til en af de prestigefyldte statuetter, efter at feltet er blevet indsnævret fra 80, skriver Reuters.

Der er dog stadig en hurdle, inden man med sikkerhed kan sige, at "Krigen" er nomineret til en Oscar. De ni film skal nu skæres ned til fem. De vil blive offentliggjort 14. januar sammen med nomineringerne i de resterende kategorier.

Det arbejde skal to uafhængige komitéer nu stå for.

Dansk dokumentar er også videre

Både Tobias Lindholm og filmens skuespillere har fået store roser med på vejen af det danske anmelderkorps, der var gavmilde med uddelingen af stjerner. 

Pilou Asbæk spiller hovedrollen som Claus Michael Pedersen, der er kompagnichef og udstationeret i Afghanistan.

"Krigen" er oppe imod film fra Belgien, Colombia, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Irland og Jordan.

13 gange har en dansk film været nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, og i tre af tilfældene har den vundet.

Det skete i 2011 med Susanne Biers "Hævnen", i 1987 med Gabriel Axels "Babettes Gæstebud", og i 1988 var det Bille Augusts "Pelle Erobreren".

Foruden "Krigen" er den danskproducerede dokumentar "The Look of Silence" fra produktionsselskabet Final Cut for Real, også stadig i spil til en Oscar i dokumentargenren, hvor 15 film kæmper om de fem endelige nomineringer.

"The Look of Silence" er en opfølger til "The Act of Killing", der i 2014 var nomineret, men ikke vandt. Begge film handler om det indonesiske folkemord i 1965-1966, hvor flere end 500.000 mennesker mistede livet.

Den næste Oscar-uddeling finder sted 28. februar i Dolby Theatre i Hollywood. Det bliver den 88. udgave i historien.

/ritzau/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs