MediaWatch

Journalisthøjskolen ansætter ny direktør

Trine Nielsen får ansvaret for professionsbacheloruddannelserne, viden og forskning på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Journalisthøjskolen har valgt at samle sine professionsbacheloruddannelser, forskningsaktiviteter og viden under én direktør efter sommerferien.

Det bliver 49-årige Trine Nielsen, der i kraft af sin nye direktørstilling får ansvaret for at videreudvikle og integrere de tre ben, oplyser Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i en pressemeddelelse.

"Medieverdenens discipliner, skel og forretningsmodeller er i opbrud. Nye aktører blander sig. Nye jobs opstår. Nye forretningsmodeller vinder, mens nogle af de gamle knækker sammen. Ved at samle professionsbacheloruddannelserne og vores forskning og viden under én direktør bliver vi endnu bedre til at matche - og gerne være et par skridt foran - den udvikling, og Trine (Nielsen, red.) er den helt rigtige person til jobbet," udtaler rektor Jens Otto Kjær Hansen i meddelelsen.

Trine Nielsen er uddannet cand.scient.pol og har tidligere været ansat som kommerciel direktør i Koda, områdedirektør i Kulturstyrelsen og senest direktør for forretningsudvikling i Berlingske Media. Hun har desuden udgivet flere bøger om innovation og forretningsudvikling.

"Vi kender Trine (Nielsen, red.) fra forskellige sammenhænge, og i et felt med mange stærke kandidater skilte hun sig tydeligt ud. Hun har en bred baggrund inden for innovation, forretningsudvikling, kultur, design, markedsføring, medier og uddannelse og matcher dermed højskolens brede perspektiv med uddannelser og vidensudvikling inden for bland andet journalist, design, reklame, forretningsudvikling, kommunikation og ledelse," lyder det fra Jens Otto Kjær Hansen.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs