MediaWatch

Journalisthøjskolen ansætter ny direktør

Trine Nielsen får ansvaret for professionsbacheloruddannelserne, viden og forskning på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Journalisthøjskolen har valgt at samle sine professionsbacheloruddannelser, forskningsaktiviteter og viden under én direktør efter sommerferien.

Det bliver 49-årige Trine Nielsen, der i kraft af sin nye direktørstilling får ansvaret for at videreudvikle og integrere de tre ben, oplyser Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i en pressemeddelelse.

"Medieverdenens discipliner, skel og forretningsmodeller er i opbrud. Nye aktører blander sig. Nye jobs opstår. Nye forretningsmodeller vinder, mens nogle af de gamle knækker sammen. Ved at samle professionsbacheloruddannelserne og vores forskning og viden under én direktør bliver vi endnu bedre til at matche - og gerne være et par skridt foran - den udvikling, og Trine (Nielsen, red.) er den helt rigtige person til jobbet," udtaler rektor Jens Otto Kjær Hansen i meddelelsen.

Trine Nielsen er uddannet cand.scient.pol og har tidligere været ansat som kommerciel direktør i Koda, områdedirektør i Kulturstyrelsen og senest direktør for forretningsudvikling i Berlingske Media. Hun har desuden udgivet flere bøger om innovation og forretningsudvikling.

"Vi kender Trine (Nielsen, red.) fra forskellige sammenhænge, og i et felt med mange stærke kandidater skilte hun sig tydeligt ud. Hun har en bred baggrund inden for innovation, forretningsudvikling, kultur, design, markedsføring, medier og uddannelse og matcher dermed højskolens brede perspektiv med uddannelser og vidensudvikling inden for bland andet journalist, design, reklame, forretningsudvikling, kommunikation og ledelse," lyder det fra Jens Otto Kjær Hansen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs