MediaWatch

Ny formand for DR-journalister

Fællestillidsmand i DR Anne Serlev stopper på posten. Hun afløses af næstformand i journalistforeningen i DR.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Journalistgruppen i DR skifter formand, skriver fagbladet Journalisten. Anne Serlev stopper efter en årrække på posten og overlader stolen til Henrik Friis Vilmar, der hidtil har været næstformand.

Anne Serlev blev i 2011 valgt som formand for foreningen. Hun har delt det faglige arbejde 60/40 med næstformanden for også at kunne fortsætte det redaktionelle arbejde i DR. Nu får journalistikken igen hendes fulde opmærksomhed i DR.

"Jeg stopper, fordi jeg kan mærke, at jeg helbredsmæssigt ikke magter det mere. Det er anstrengende at være formand, man er på 24 timer i døgnet, hele året rundt. Man har i princippet aldrig helt ferie, for der er altid nogen, der ringer," forklarer Anne Serlev til Journalisten.

Hendes farvel kommer efter hun senest har forhandlet vilkår for de journalister, der står til at skulle rykke fra København til Aarhus og Aalborg de kommende år som led i DR's udflytningsplan, der omfatter 165 stillinger.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs