MediaWatch

Rettighedsadvokat erklæret konkurs

Advokaten Johan Schlüter, der er en af hovedpersonerne i en sag om svindel med rettighedsmidler, er i eftermiddag erklæret konkurs.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Den tidligere rettighedsadvokat Johan Schlüter fra Johan Schlüter Advokatfirma er erklæret konkurs, skriver Finans.

Ifølge erhvervsmediet er konkursbegæringen kommet fra Jyske Bank, der har været primær bankforbindelse for Johan Schlüter og hans nu lukkede advokatfirma.

Firmaet har det seneste halve år været i myndighedernes søgelys, efter tv- og filmproducenternes organisation, Producentforeningen, i sommer anklagede firmaet for millionsnyd med de rettighedsmidler, advokatfirmaet i en årrække har administreret for foreningen.

I alt mener Producentforeningen siger snydt for 175 mio. kr. i rettighedspenge. Bagmandspolitiet er fortsat i gang med efterforskningen af sagen. En tidligere partner i Johan Schlüter Advokatfirma, der var direktør for det selskab, der stod for rettighedsudbetalingerne, blev i september sigtet for underslæb i sagen.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs