MediaWatch

70 år: DR's indflydelsesrige formand

DR's bestyrelsesformand fylder 70 år i dag. I et interview med Finans fortæller han om, hvordan det er at være magtfuld, og om hans planer om at blive bonderøv.

Foto: Lars Schmidt / DR

Justitsministeriet, Forsvarsministeriet, Øresundsbroen, Det Kongelige Teater og DR.

Læg dertil en række bestyrelsesposter i både det private og offentlige. DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen, som i dag fylder 70 år, har gennem sin karriere haft indflydelse på flere store beslutninger og virksomheder.

Selv er han ikke meget for at bruge ordet magt, om den indflydelse han unægtelig har og har haft, fortæller han i et interview med Finans i anledning af hans 70 års fødselsdag.

"Jeg synes, at magt er et mærkeligt begreb. Indflydelse, vil jeg hellere kalde det. Jeg har jo aldrig søgt magt," siger Michael Christiansen til Finans.

"Men jeg vil da erkende, at jeg brænder for det, jeg laver, og det gør jeg på en sådan måde, at jeg søger indflydelse. Og jeg har været så heldig, at jeg også har haft indflydelse på store beslutninger," siger han.

I DR har Michael Christiansen især haft til opgave at rette op på økonomien efter byggeriet af DR Byen og DR Koncerthuset. Og senest har formanden skulle forholde sig til afholdelsen af Eurovision Song Contest (ESC), som gav et kæmpe underskud.

Michael Christiansen fortæller til Finans, at han regner med at trække sig tilbage i løbet af fire år for at blive "bonderøv på mit landsted."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs