MediaWatch

TV Øst finder ny chefredaktør på Politiken.dk

Dagen efter det kom frem, at Politiken.dk's chefredaktør stopper, melder souschef på Politiken.dk Jesper Friis sin afgang. 

TV 2-regionen TV Øst har ansat den 54-årige souschef på Politiken.dk Jesper Friis som ny chefredaktør. Det skriver TV 2 Øst i en pressemeddelelse.

Jesper Friis skal fra 1. maj indgå i TV Øst’s chefredaktion sammen med chefredaktør og souschef Jens Østergaard, der har været ansat på stationen siden  2012.

Jesper Friis har 26 års erfaring fra Politiken, hvor han bl.a. har været kulturredaktør, nyhedsredaktør, søndagsredaktør og siden 2010 souschef på Politikens netavis.

Behov for digitale kræfter

Ifølge adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør Vagn Petersen skal ansættelsen ses i lyset af en digital omstillingsproces.

”Med Jens og Jesper i chefredaktionen har vi de bedste forudsætninger for at  få TV Øst hurtigt og godt igennem den forandringsproces, som er nødvendig, fordi de traditionelle tv-vaner er under voldsom forandring på grund af internettets og de sociale mediers fremmarch. Her har vi brug for Jespers store redaktionelle erfaring og digitale kompetencer, for at vi som regionalt mediehus kan matche befolkningens nye medievaner”, siger Vagn Petersen i en pressemeddelelse.

Meddelelsen kommer dagen efter, at det kom frem, at Politiken.dk's chefredaktør Lars Grarup stopper efter fem år på avisen. Det sker ifølge chefredaktøren bl.a. fordi salget af det digitale abonnement på Politiken.dk har skuffet.

Grarup: Det har ikke været en 'option' for mig at blive

Grarup-afløser: Jeg får flere ressourcer 

TV 2-region smider 2-tallet

Flere regionale fyringsrunder på vej 

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs