MediaWatch

Redaktionschef på TV 2 Nyhederne stopper

Efter 16 år forlader redaktionschef for bl.a. 'Station 2' TV 2 Nyhederne for at blive freelancer. Hans afløser er fundet.

Foto: PR: Gyldendal/Robin Skjoldborg

TV 2-klassikeren inden for blå blink-genren, 'Station 2', skifter ud i den redaktionelle ledelse.

Efter 16 år på TV 2 Nyhederne har Station 2's redaktionschef gennem de seneste tre år, Michael Robak, valgt at stoppe for at blive freelancer.

"Jeg har haft masser af store udfordringer på TV 2 og det har været en meget svær beslutning at forlade stationen. Men jeg har længe haft lyst til at prøve mig selv af i nye sammenhænge. Jeg vil gerne skrive mere og vil gerne fortsætte med at lave tv. Både som igangsætter, idémand og redaktionel kraft. Det får jeg mulighed for nu," siger Michael Robak i en meddelelse.

Forfatterdebut i efteråret

Ud over Station 2 har Michael Robak haft ansvar for flere faktaserier og dokumentarprogrammer på TV 2 senest 'Sigøjnerbossen og hans berygtede familie'. Han har tidligere været reporter og redaktør på News og TV 2's eventafdeling under ULla Pors Nielsen og debuterede i oktober sidste år som forfatter på Gyldendal med romanen: 'Hele byen ved det'.

Det spor håber han, der også bliver tid til at forfølge som freelancer.

Michael Robak afløses på TV 2 af Michael Nørgaard, der bl.a. har været tilrettelægger på Operation X. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs