MediaWatch

DR's nye kulturgeneral fylder 50

Tine Smedegaard Andersen, der for nylig skiftede en lang karriere i forlagsbranchen ud med stillingen som kulturdirektør i DR, kan fejre rund fødselsdag i dag.

Foto: DR

DR's kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen fylder 50 år i dag, onsdag.

Tine Smedegaard Andersen tiltrådte som kulturdirektør i DR den 1. juni 2014. Hun kom fra en karriere i bogbranchen og en af forlagsbranchens største stillinger som medlem af koncerndirektionen i Gyldendal. 

Hun skiftede bogbranchen ud med mediebranchen for at stå i spidsen for DR Kultur - ét af de brede og markante områder i DR, som blandt andet omfatter DR's koncerthus, ni kor og orkestre, P2, P3, DR Tro og DR Fiktion.

Bredden i DR Kultur går godt i tråd med Tine Smedegaard Andersens interesser og karriereforløb. Hendes karriereblad spænder det lige fra en uddannelse i teologi over ansættelse som ung chef i Kulturministeriet, til chefjob inden for markedsføring og senere topledelse.

DR henter ny kulturdirektør i forlagsbranchen 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs