MediaWatch

Ny chefredaktør for Bornholms Tidende fundet i Berlingske

Chefredaktør for Dagbladet Ringkøbing-Skjern bliver ny chefredaktør for Bornholms Tidende, der også har Berlingske i ejerkredsen.

Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der er en del af Berlignske Medias jyske regionalaviser i Midtjyske Medier, skal have ny chefredaktør.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Dagbladets chefredaktør gennem seks år, Søren Christensen, stopper for at tiltræde som chefredaktør for Bornholms Tidende, som Berlingske Media ejer 25 pct. af.

“Vi står overfor en række ekstremt spændende redaktionelle og kommercielle udviklingsopgaver i Ringkøbing, så vi leder efter en udviklingsorienteret chefredaktør med stærke digitale kompetencer,” siger Dorthe Carlsen, chefredaktør i Midtjyske Medier, i meddelelsen.

Indtil den nye chef er fundet bliver redaktør Carsten Bille Pedersen konstitueret som chefredaktør.

Skal tage over som direktør

Bestyrelsesformand for Bornholms Tidende, Peter Vang, siger til lokalavisen

"Vi havde mange gode kandidater, men vi er helt sikre på, at vi har fået den helt rigtige i Søren Christensen. Vi har fundet en person, der kan samle virksomheden, og samle en opbakning om virksomheden på hele øen. En person, der kan føre os ind i næste generation af medier. Vi mener, vi har fundet en chefredaktør, der har de kompetencer, der skal til for at forny hele forretningen. Både den kommercielle og redaktionelle del."

Led i generationsskifte

Den nye chefredaktør afløser Dan Qvitzau på posten og skal efter planen også tage over som som adm. direktør. Den post varetages i dag af Bjarne S. Pedersen.

Jobbet som chefredaktør blev slået op i begyndelsen af marts efter bestyrelsen i februar besluttede at gennemføre et generationsskifte i avisledelsen.

Bornholmsk bestyrelse udskifter avisledelse

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs