MediaWatch

Bornholmsk bestyrelse udskifter avisledelse

Bornholms Tidende skal have ny adm. direktør og ny ansv. chefredaktør.

I løbet af et par år, skal Bornholms Tidende have ny ledelse. Den adm. direktør og den ansvarshavende chefredaktør skal udskiftes og idéelt af een mand, der skal varetage begge poster.

Det betyder, at chefredaktør Dan Qvitzau og adm. direktør Bjarne Pedersen inden for en periode må forlade deres poster.

Det skriver Bornholmstidende.dk, der beskriver det som et gradvist "generationsskifte", der skal fremtidssikre den regionale avis.

Gradvist skifte

Det er tanken, at den nye leder begynder som chefredaktør, skriver avisen, men indtil bestyrelsen har fundet en afløser, fortsætter chefredaktør Dan Qvitzau, 54, på posten. Herefter vil Dan Qvitzau, der blev udnævnt chefredaktør i 2007,  blive tilknyttet avisen som seniorjournalist.

I løbet af nogle år skal den nye chefredaktør også overtage stillingen som adm. direktør efter Bjarne Pedersen, 61, når han går på pension. Bjarne Pedersen fejrede i 2012 25 års-jubilæum som adm. direktør for Bornholms Tidende.

"Indtil da vil Bjarne Pedersen søge på bedst mulig måde at sætte den nye medarbejder i stand til at overtage begge funktioner og i fornødent omfang blive indsat i de bornholmske forhold," skriver avisen.

Ø-vinder

Bornholms Tidende er den eneste tilbageværende avis på Bornholm, efter den i 2011 udkonkurrerede Berlingske Medias Lokalavisen Bornholm, der måtte lukke.

Kort tid efter købte Berlingske Media 25 pct. af Bornholms Tidende, der primært er fondsejet.

Enevældet betyder dog ikke, at det er nemt at være avis på Bornholm. Bornholms Tidende ramte i 2012 overskud efter fire år med røde bundlinjer.
 

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs