MediaWatch

Discovery opruster på underholdning og krimi med ny programredaktør

Den amerikanske broadcaster udvider sin danske redaktionsstab med ny programansvarlig, der har erfaring fra bl.a. Warner Bros og DR.

Foto: PR/Discovery Networks Danmark

Kristian Porsgaard Rosasco tager fra 1. oktober del i udvikling og produktion på Discoverys danske kontor som ny programredaktør for broadcasteren.

Det skriver Discovery i en pressemeddelelse.

Han kommer direkte fra produktionsselsskabet Laud People, hvor han har været producent og chef for livsstil og krimi. Hos Discovery skal Kristian Porsgaard Rosasco også have fokus på udvikling af krimiformater, men får desuden ansvar for en bred palette af genrer bl.a. underholdning, fremgår det.

"Med ansættelsen af Kristian tilføjer vi endnu en profil til vores i forvejen dygtige redaktionsstab. Vi er meget glade for, at Kristian bliver en del af Discovery og er overbevist om, at Kristian med sin store erfaring vil bidrage positivt til den udvikling af nyt indhold," siger Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør hos Discovery i meddelelsen.

Med sig til den nye rolle tager han bl.a. erfaring som executive producer, udviklingsredaktør og redaktionschef hos Warner Bros' internationale afdeling, hvor han var ansat fra 2015-2021. Derudover har han bl.a. slået sine folder hos DR, hvor han både har været foran kameraet som vært på "Aftenshowet" i 2013-2015 og redaktør på aktualitetsprogrammet "Vi ses hos Clement" i 2015.

Selvom Discovery som de fleste andre broadcastere er ved at vende alle kanoner på produktionsskibet mod streaming i form af Discovery+-tjenesten, skal den nye programredaktør også favne udvikling af traditionelle tv-programmer, lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs