MediaWatch

Facebook-chef: Vi lytter til dansk tech-debat

Der er stor opmærksomhed internt på den danske debat om, hvordan techkoncerner skal reguleres, siger nordiske chefer for Google og Facebook. Det skyldes bl.a., at digitaliseringen er langt fremme.

Facebooks politiske chef i Norden, Martin Ruby | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Både Facebook og Google har øret til jorden i den danske debat om, hvordan techkoncerner skal reguleres for at modvirke de negative sider af sociale medier og globale techplatforme, skriver Politiken.

"Når Danmark siger noget om tech, så bliver der lyttet, ofte også hele vejen op i toppen af vores system," lød det fra Facebooks politiske chef for Norden, Martin Ruby, på et seminar i Dansk Institut for Internationale Studier.

Interessen skyldes ifølge Martin Ruby især, at digitaliseringen er langt fremme i det danske samfund.

Også Googles politiske chef i Norden, Christine Sørensen, sagde, at forslag fra nordeuropæiske lande som Danmark har "stor opmærksomhed" hos Google, når det gælder om at finde snittet på en fremtidig regulering og de løsninger, "der skal findes", sagde hun.

Regeringen lagde for nylig to udspil frem med i alt 35 initiativer, der dels skal skærpe kravene til sociale medier og forbedre den digitale dannelse af unge, dels skabe mere konkurrence på techområdet.

Regeringen vil have mere kontrol med techvirksomheder i nyt udspil 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs