MediaWatch

Altinget ansætter tidligere Berlingske-redaktør som erhvervskommentator

Altinget har sat kløerne i tidligere redaktør og erhvervskommentator på Berlingske og vinder af Cavling-prisen for Jyllands-Posten.

Foto: Screenshot

Jens Christian Hansen bliver ny erhvervskommentator for Altinget, skriver mediehuset selv ifølge Journalisten.

Den nyslåede erhvervskommentator har i en lang årrække været bl.a. redaktør, souschef og erhvervskommentator på Berlingske. I marts 2020 tog han efter sammenlagt mere end 23 år i Pilestræde imod en frivillig fratrædelse i forbindelse med en sparerunde i Berlingske Media.

Jens Christian Hansens karriere i mediebranchen begyndte i 1984, da han blev ansat som pressechef i Sparekassen SDS. Siden blev han erhvervsreporter på Berlingske, hvor han blev ansat i 1988 under daværende erhvervsredaktør Lisbeth Knudsen.

Inden han igen kom tilbage til Berlingske i 2004, var han i en årrække ansat hos Jyllands-Posten, hvor han i 2000 fik Cavling-prisen for sin afdækning af Danske Banks rolle i Hafnia-sagen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs