MediaWatch

Jyllands-Posten finder ny politisk redaktør i egne rækker

Souschef på avisens politiske redaktion tager et skridt op i hierarkiet og får ansvar for Jyllands-Postens politiske dækning og -redaktion, efter Marchen Neel Gjertsen blev udpeget til chefredaktør.

Nikolaj Rytgaard er uddannet journalist fra SDU. | Foto: PR / Jyllands-Posten

Den tomme stol som tidligere politisk redaktør Marchen Neel Gjertsen efterlod sig i februar på Jyllands-Posten, besættes nu af hendes hidtidige højre hånd på Borgen, Nikolaj Rytgaard. Det oplyser avisen i en presemeddelese.

Dermed indtræder Nikolaj Rytgaard også i Jyllands-Postens fagredaktørkreds og får personaleansvar for den politiske redaktion.

Nikolaj Rytgaard kom til Jyllands-Posten i 2012 fra Altinget, og var på et kortvarigt besøg på Berlingske som digital politisk redaktør i 2014-2015, inden han vendte tilbage til Christiansborg-redaktionen for Jyllands-Posten.

I 2020 blev han udnævnt til souschef på den politiske redaktion. Den rolle overtages nu af journalist Michael Hjøllund.

Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs