MediaWatch

Politiken sætter navn på ny Bruxelles-korrespondent

Tidligere DR-korrespondent vender 1. september næsen mod EU-hovedstaden som afløser for Elisabet Svane, som hentes hjem til posten som politisk analytiker på avisen.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Karin Axelsson bliver Politikens næste korrespondent i Bruxelles, hvor hun er ansat pr. 1. september. Det skriver Politiken.

Den nye Politiken-korrespondent kommer fra en stilling som vært på P1-programmet "Orientering" og var fra 2015-2019 korrespondent i netop Bruxelles for DR.

"Karin Axelsson er en meget dygtig og ambitiøs journalist, som har erfaring med at dække EU fra alle leder og kanter, og så er hun ikke mindst en fremragende formidler af det ofte komplicerede stof. Jeg er sikker på, at Politikens læsere vil få stor glæde af hendes dækning", siger international redaktør og redaktionschef for udlandsredaktionen Martin Aagaard i Politiken.

Karin Axelsson afløser Elisabet Svane, som fremover skal være avisens nye politiske analytiker. Avisens anden EU-korrespondent, Nilas Heinskou, rykker ligeledes væk fra Bruxelles til sommer til fordel for stillingen som avisens korrespondent i Storbritannien.

 

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs