MediaWatch

Politiken henter Bruxelles-korrespondent hjem som ny politisk kommentator

Nuværende Bruxelles-korrespondent på avisen bliver ny politisk analytiker, mens international redaktør får titel af international kommentator.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Politiken ryster posen og finder nye muskler til dækningen af både dansk og international politik. Det skriver avisen selv.

Udnævnelserne sker, efter Politikens politiske kommentator Kristian Madsen, i marts blev udpeget til ny chefredaktør og direktør på A4 Medier, og betyder, at international redaktør Michael Jarlner bliver international kommentator og altså lægger redaktør-kasketten. I den nye rolle skal han fremover bidrage med kommentarer, essays og større interviews om internationale forhold og politik til avisen.

Ny redaktionschef for Politikens udlandsredaktion bliver Martin Aagaard, der hidtil har været souschef på udlandsredaktionen.

Samtidig vender Bruxelles-korrespondent og mangeårig politisk journalist Elisabet Svane retur fra stillingen i Bruxelles til sommer for at blive ny politisk analytiker på Politiken.

"Med sit imponerende kildenet har hun en særlig evne til at afdække, forstå og fortolke dagsordenen, og hun skriver, så læserne er med fra første til sidste linje. Som Politikens politiske analytiker får hun en fremtrædende plads i både avisen og digitalt med sine velskrevne analyser," udtaler Politikens ansv. chefredaktør Christian Jensen til avisen.

Hvem der skal afløse Elisabet Svane i Bruxelles fremgår ikke.

A4 Medier hyrer Politiken-kommentator til job som direktør og chefredaktør 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs