MediaWatch

Politiken henter Bruxelles-korrespondent hjem som ny politisk kommentator

Nuværende Bruxelles-korrespondent på avisen bliver ny politisk analytiker, mens international redaktør får titel af international kommentator.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Politiken ryster posen og finder nye muskler til dækningen af både dansk og international politik. Det skriver avisen selv.

Udnævnelserne sker, efter Politikens politiske kommentator Kristian Madsen, i marts blev udpeget til ny chefredaktør og direktør på A4 Medier, og betyder, at international redaktør Michael Jarlner bliver international kommentator og altså lægger redaktør-kasketten. I den nye rolle skal han fremover bidrage med kommentarer, essays og større interviews om internationale forhold og politik til avisen.

Ny redaktionschef for Politikens udlandsredaktion bliver Martin Aagaard, der hidtil har været souschef på udlandsredaktionen.

Samtidig vender Bruxelles-korrespondent og mangeårig politisk journalist Elisabet Svane retur fra stillingen i Bruxelles til sommer for at blive ny politisk analytiker på Politiken.

"Med sit imponerende kildenet har hun en særlig evne til at afdække, forstå og fortolke dagsordenen, og hun skriver, så læserne er med fra første til sidste linje. Som Politikens politiske analytiker får hun en fremtrædende plads i både avisen og digitalt med sine velskrevne analyser," udtaler Politikens ansv. chefredaktør Christian Jensen til avisen.

Hvem der skal afløse Elisabet Svane i Bruxelles fremgår ikke.

A4 Medier hyrer Politiken-kommentator til job som direktør og chefredaktør 

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs