MediaWatch

Bredbånd skal redde velfærdsstaten

Ifølge Berlingske Tidende ønsker Dansk Handel og Service nu et stort hul igennem til Internettet. Den nu skrottede PC-ordning skal til ære og værdighed igen, med den moderation, at arbejdsgiverbetalte computere skal erstattes af en kraftig Internet-forbindelse.

Markus Bjørn Kraft, udviklingschef i Dansk Handel og Service, mener, at den totale adgang vil skabe grundlaget for en spirende industri. Organisationen mener dog, at danskerne selv skal afholde den månedlige forbrugerafgift på mellem 2-5000 kroner - efter at det offentlige har afholdt etableringsomkostningerne.

Godt 25.000 danskere havde ved årsskiftet ADSL. Et tal der formentlig er vokset til 40.000.

Bjørn Kraft går så vidt som at sige, at bredbåndsimplementeringen vil skabe en vindersituation for borgerne, staten og erhvervslivet. Ifølge Bjørn Kraft skulle der fra politisk hold være en hvis støtte til ideen, som skal præsenteres for erhvervsminister Ole Stavad (S) 14. juni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs