MediaWatch

Med GPRS mod verdensdominans

Ifølge Wired vil General Packet Radio Service (GPRS) kunne give WAP et alvorligt løft. Deutsche Telekom vil i konkurrence med AT&T fra sensommeren 2001 blive det første mobil-selskab i USA som er i stand til at give sine brugere worldwide roaming.

Hos Jupiter Media Metrix mener analytikeren Seamus McAteer, at tidsplanen næppe kommer til at holde. Han er dog enig i, at GPRS er nøglen til interaktivitet på GSN-nettene. Problemet er bare, at de allerfleste amerikanere nøjes med telefoner som kører på en standard kaldet Code Division Multiple Acces (CDMA). Selv om GSM globalt er i vækst tror McAteer dog ikke, at amerikanerne overvejende vil tage det til sig.

Når Deutsche Telekom og datterselskaberne Voice Stream Wireless og Powertel opgraderer til GPRS vil det i USA være muligt at gå på Internettet med en overførselstid på mindst 56 kilobit sekundet. Med den tyske teknologi vil det blive muligt, også for amerikanerne at modtage lokations-baserede informationer og modtage hele e-mail.

Bestyrelsesformanden for VoiceStream Bob Stapleton henviser til, at tiden snart er inde, hvor amerikanere kan sidde med deres bærbare computer på diverse hotel-værelser uden at skulle koble sig op over en telefonledning. Selskabet vil snart kunne levere Internet-adgang over GSM-telefonkort.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs