TDC under observation

MediaWatch

Officielt er TDC overflyttet grundet forlydender om forhandlinger, "der kan føre til overdragelse af en betydelig aktiepost i selskabet, og den dermed forbundne usikkerhed om aktiens værdi."

Ifølge Børsen har der de seneste uger verseret rygter om, at den amerikanske storaktionær SBC Communications, forhandler om salg af sine aktier i TDC. Først var norske Telenor nævnt. Dernæst er svenske Telia bragt på banen og ifølge svenske ekonomi24.se eksisterer der nu planer om en nordisk tele-gigant: Nordic Telecom.

Ifølge forskellige uafhængige kilder diskuteres der nu samtlige interesserede parter imellem. I praksis skulle der kun være tale om et prisspørgsmål. En anstødssten er angiveligt, at flere af parterne - SBC og den finske stat - vil have kontanter som betaling. Nordic Telecom vil i givet fald ende op med en børsværdi på 330 milliarder svenske kroner og en omsætning på omkring 130 milliarder svenske kroner. Nordic Telecom vil kunne fremstå som en ligeværdig partner til British- France- og Deutsche Telekom.

Den svenske regerings nye beslutning om, at den selv afgør, hvor stor ejerandel staten skal have i Telia har angiveligt været med til beslutningen om at overføre TDC til observationslisten. Siden Telenor, der ikke er med i Nordic Telecom-planerne, 16. maj meddelte den norske fondsbørs, at selskabet forhandlede med SBC, er TDC-aktiekursen steget fra kurs 301 til 372.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter