Danmark tager over år 2006

MediaWatch

Ifølge Jacob Primault, udviklingschef i Dansk Dataforening, kommer Sverige til at kæmpe hårdt med Finland om andenpladsen inden for IT. Men dataforeningens kvalificerede gisninger er entydige: Danmark overtager førerskabet i IT i Norden.

Uddannelsen skal være Danmarks stærke kort. I visionen indgår en obligatorisk IT-uddannelse allerede i Folkeskolen. Samtidig skal bærbare computere til alle ottende og niende klasser give danske teenagere de bedste forudsætninger for at være førende inden for IT. Primault mener, at den danske skoletradition med vægt på kildesøgning og kildekritik vil hjælpe Danmark til at blive nummer et.

Med en 96 procents udbredelse af bredbåndet i 2006 vil danske produkter, ifølge dataforeningens vision, være så meget billigere end for eksempel tyske og engelske produkter, at man alligevel kan bibeholde et højt lønniveau.

Dataforeningens vision kalkulerer dog også en vis dansk modvilje mod e-handel. Danskerne kommer også til at savne entreprenører, kapital og knowhow med hensyn til at kommercialisere den erhvervede IT-indsigt. Mener Dansk Data Forening.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også