MediaWatch

Danmark tager over år 2006

Ifølge Jacob Primault, udviklingschef i Dansk Dataforening, kommer Sverige til at kæmpe hårdt med Finland om andenpladsen inden for IT. Men dataforeningens kvalificerede gisninger er entydige: Danmark overtager førerskabet i IT i Norden.

Uddannelsen skal være Danmarks stærke kort. I visionen indgår en obligatorisk IT-uddannelse allerede i Folkeskolen. Samtidig skal bærbare computere til alle ottende og niende klasser give danske teenagere de bedste forudsætninger for at være førende inden for IT. Primault mener, at den danske skoletradition med vægt på kildesøgning og kildekritik vil hjælpe Danmark til at blive nummer et.

Med en 96 procents udbredelse af bredbåndet i 2006 vil danske produkter, ifølge dataforeningens vision, være så meget billigere end for eksempel tyske og engelske produkter, at man alligevel kan bibeholde et højt lønniveau.

Dataforeningens vision kalkulerer dog også en vis dansk modvilje mod e-handel. Danskerne kommer også til at savne entreprenører, kapital og knowhow med hensyn til at kommercialisere den erhvervede IT-indsigt. Mener Dansk Data Forening.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs