MediaWatch

Ericsson indfører ny gulerod

Det nye bonussystem afløser ifølge Dagens Industri et system som byggede på fire vækstmæssige og finansielle mål. Eftersom at tilvæksten i store dele af koncernen er ikke eksisterende, har det været nødvendigt at nytænke ordningerne.

Ifølge Financial Times bliver det nye bonussystem skræddersyet så visse chefer får bonus baseret på hele koncernens likviditet, mens andre beregnes af deres respektive områders likviditet.

Ericsson afviser dog, at ville jage likviditeten ud i det absurde. Man vil stadig investere i det nye 3G-net. Problemet er kunder som er for længe om at betale. Hvor kunderne i 4. kvartal 2000 i snit var 82 dage om at betale deres fakturaer, var samme tal steget til 116 dage i 1. kvartal 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs