MediaWatch

Microsoft åbner sig for Open Source

Microsofts delvise offentliggørelse af kildekoderne sker som reaktion på et voksende forbrugerkrav, der bl.a. har manifesteret sig i en Open Source-bevægelse og udviklingen af det frit tilgængelige Linux-styresystem, der på PDA'ere og computer-servere er en reel markedsmæssig trussel for Microsoft.

Ifølge The Financial Times og Wall Street Journal vil næstformand i Microsoft, Craig Mundie, under en forelæsning i dag på New York University klargøre for softwaregigantens nye politik med hensyn til at dele visse kildekoder med andre.

Craig Mundie mener dog fortsat, at Open Source-bevægelsen er en trussel mod rettighedsindehaverne, og at en total frigivelse af f.eks. kildekoderne vil føre til, at softwarefirmaerne ikke længere kan trække den fornødne kapital til udvikling af den rigtige software.

Initiativet kommer, mens Microsoft afventer udfaldet af den appelsag som USA's justitsministerium fører omkring monopoldannelse mod softwaregiganten.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs