MediaWatch

Fornyet fokus på offentlig IT

Dansk Dataforening fremhæver i forbindelse med udarbejdelsen af de fem holdninger, at forskellige hændelser gennem de seneste år har sat fornyet fokus på offentlige IT-projekter. Her nævnes som eksempel Arbejdsformidlingens administrationssystem, Amanda, som i april måned år 2000 skabte en sjældent set opmærksomhed i pressen, og var vel den direkte årsag til etableringen af en arbejdsgruppe i regi af Teknologirådet, der skal se nærmere på store offentlige IT-projekter.

I Dansk Dataforening blev dagsordenen blandt andet sat gennem april måneds konference om 'Nye rammer for offentlige IT-projekter'. Ved den lejlighed udarbejdede foreningens fagråd for Organisation og IT det tilhørende dogme-skrift med ti anbefalinger til hvordan kritiske projekter kan søges imødegået.

I forlængelse af dogmeskriftet har Dansk Dataforening nu formuleret sin overordnede holdning til offentlige IT-projekter, der fremgår af nærværende hæfte. Holdningerne angiver retningslinier for gennemførelse af offentlige IT-projekter på et højere abstraktionsniveau, og fremstår, sammen med dogmeskriftet, som foreningens samlede anbefaling til, hvordan IT-projekter fremover kan gennemføres med succes.

Dansk Dataforening vil have det offentlige til at forstå, at IT-projekter kræver, man tør tage nogle risici. IT-projekter er foranderlige af natur og bør løbende justeres herefter. Ledelsen skal f.eks. turde stoppe et IT-projekt, hvis en rationel analyse konkluderer at det er det rigtige.

Ejvind Jørgensen, næstformand i Dansk Dataforening, udtrykker det således:

- IT-projekter bliver kun en succes, hvis den organisation de skal gennemføres i, er klar til store projekter. Det er ikke nok kun at ansætte IT-folk og overlade IT-projektet til dem. Hvis ikke der generelt i organisationen er de rigtige holdninger tilstede, så går det galt.

De 5 holdninger er:

Holdning nr. 1: Forandringprojekter frem for IT-projekter

Holdning nr. 2: Større erkendelse af risici

Holdning nr. 3: Ændret ageren overfor rammebetingelser

Holdning nr. 4: Fælles incitamentsstrukturer

Holdning nr. 5: Større modenhedskrav hos kunde og leverandør

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs