MediaWatch

TV 2 klar til 16:9

TV 2 nye satsninger er altsammen som følge af EU-direktivet om indførelse af avancerede TV-tjenester i Europa.

Når den beslutning forhåbentlig er taget om nogle måneder, vil der gå ét til halvandet år med at digitalisere sendenettet", siger TV 2s tekniske chef Lars Esben Hansen til TV 2 Nyt.

"Sideløbende hermed vil TV 2 fortsætte med at digitalisere produktionsapparatet. Og dermed er året 2005 et godt bud på, hvornår alle nye udsendelser bliver sendt i 16:9-format, siger Lars Esben Hansen.

Selv om udsendelser sendes i 16:9-format, vil de stadig kunne ses på et fjernsynsapparat i 4:3-format. Det vil dog ske med "sorte bjælker" over og under billedet - svarende til situationen i dag, hvor en widescreen-film vises på TV med "sorte bjælker".

"På en 4:3-skærm vil man om nogle år få markant flere TV-udsendelser - også på TV 2 - som vil ligne film på TV, hvor billedet beskæres af de sorte bjælker", siger Lars Esben Hansen. DRs bestyrelse har for nylig besluttet, at alle DR TVs programmer fra 2005 vil blive udsendt i 16:9-format.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs