MediaWatch

WebTV og Phillips udvikler PVR

Men ikke bare det - producenter og eksperter forudser at PVR'ene helt vil revolutionere den opfattelse folk har af Tv og Tv-kiggeri.

PVR'en består i princippet kun af en harddisc tilsvarende den der sidder i en personlig computer og så et software-program. Den fungerer på den måde, at den kobles på mellem Tv-apparatet og kabel-nettet, som en VCR, hvorefter der opstår en helt ny verden af muligheder for Tv-seeren. Han vil let og bekvemmelig kunne optage ved hjælp af et menustyret skærmvindue, pause i direkte udsendelser og fortsætte derfra, hvor han slap og downloade updates via en forbindelse til telefonnettet.

Alle forudsætningerne er nu til stede for teknologiens udbredelse, PVR'ene er brugervenlige, og de rummer attraktive fordele for forbrugerne, indholdsleveran-dørerne står klar, både på Tv-siden og på Internet-siden, og de globale distributører har indvilliget i at bringe produkterne frem til producenterne, til trods for at det vil kanaballisere deres eksisterende substi-tutter, der er VCR'ene. Der er derfor alt mulig grund til at tro på, at PVR-teknologien nok skal danne standard, og således forudser det anerkendte analyse-selskab Forrester da også, at et sted imellem 10 og 14 millioner husstande vil have en PVR inden udløbet af år 2004.

Den seneste indikation som endelig demonstrerer disse forudsigelsers gyldighed, er at Microsoft-datterselskabet WebTV nu vil markedsføre et tilsvarende tjeneste, i samarbejde med Phillips, der er blandt verdens største producenter af forbrugerelektronik, som producent og distributør af PVR'en. Ved hjælp af den nye PVR-boks fra WebTV og Phillips vil det ud over de egenskaber, som også findes på TiVo's og RealplayTV's enheder, desuden være muligt at surfe på Internettet. Et konkurrentpar som TiVo og RealplayTV får svært ved at ignorere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs