WebTV og Phillips udvikler PVR

MediaWatch

Men ikke bare det - producenter og eksperter forudser at PVR'ene helt vil revolutionere den opfattelse folk har af Tv og Tv-kiggeri.

PVR'en består i princippet kun af en harddisc tilsvarende den der sidder i en personlig computer og så et software-program. Den fungerer på den måde, at den kobles på mellem Tv-apparatet og kabel-nettet, som en VCR, hvorefter der opstår en helt ny verden af muligheder for Tv-seeren. Han vil let og bekvemmelig kunne optage ved hjælp af et menustyret skærmvindue, pause i direkte udsendelser og fortsætte derfra, hvor han slap og downloade updates via en forbindelse til telefonnettet.

Alle forudsætningerne er nu til stede for teknologiens udbredelse, PVR'ene er brugervenlige, og de rummer attraktive fordele for forbrugerne, indholdsleveran-dørerne står klar, både på Tv-siden og på Internet-siden, og de globale distributører har indvilliget i at bringe produkterne frem til producenterne, til trods for at det vil kanaballisere deres eksisterende substi-tutter, der er VCR'ene. Der er derfor alt mulig grund til at tro på, at PVR-teknologien nok skal danne standard, og således forudser det anerkendte analyse-selskab Forrester da også, at et sted imellem 10 og 14 millioner husstande vil have en PVR inden udløbet af år 2004.

Den seneste indikation som endelig demonstrerer disse forudsigelsers gyldighed, er at Microsoft-datterselskabet WebTV nu vil markedsføre et tilsvarende tjeneste, i samarbejde med Phillips, der er blandt verdens største producenter af forbrugerelektronik, som producent og distributør af PVR'en. Ved hjælp af den nye PVR-boks fra WebTV og Phillips vil det ud over de egenskaber, som også findes på TiVo's og RealplayTV's enheder, desuden være muligt at surfe på Internettet. Et konkurrentpar som TiVo og RealplayTV får svært ved at ignorere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også