TvDanmark truer TV 2

MediaWatch

Ifølge TvDanmark havde 55% af befolkningen sikret sig adgang til TvDanmark1 fra lanceringen den 1. januar. Det er mediabureauerne dog ikke helt enige i. Carat tror for eksempel mere på 45-50%.

Den nye kanal transmitteres såvel via analog som digital satellit fra positionen 1 grad vest.

Samarbejdet knager
TvDanmark2 består af et netværkssamarbejde mellem otte lokale TV-stationer. Samarbejdet knager dog alvorligt i sammenføjningen.

De syv af lokalstationerne under TvDanmark-netværket forhandler i øjeblikket med TV 2-ledelsen om at skabe en ny tv-kanal. Den nye tv-kanal vil fortsat have en times udsendelser fra de otte lokalstationer samt et øget samarbejde med TV 2's egne regioner. Føres planerne ud i livet, vil kanalen formentlig få navnet TV 2+. Dermed vil lokalstationerne bryde samarbejdet med SBS Broadcasting, der siden etableringen af TvDanmark-netværket i 1997 har stået som øverste ejer af tv-stationen. Formanden for Foreningen af Dansk Lokal-TV, Bjarne Mogensen, som også er direktør for TvDanmark Århus, bekræfter, at man i øjeblikket arbejder på at få en "mere relevant strukturering af det danske medienet", men hverken han eller Peter A. Petersen, TvDanmark Aalborg, ønsker at kommentere detaljer I forhandlingerne.

Vil udbygge dækning

Adm. direktør Jesper Sehested Lund, SBS Danmark, siger: "Med starten af TvDanmark 1 har vi taget endnu et skridt i vores fortsatte kamp mod at tage yderligere markedsandele på det danske TV-marked. I 1999 viste TV 2 de første alvorlige krisetegn med en markant tilbagegang i de kommercielle seerandele i de yngre målgruppe. Set i et længere perspektiv er der ingen tvivl om, at årsagen hertil kan forklares med TvDanmarks indtræden på det danske TV-marked. Med vore to kanaler, TvDanmark 1 og TvDanmark 2, vil vi gøre vores til at sætte TV 2 yderligere under pres.

"Jeg er særlig glad for den betydelige interesse, som allerede nu har vist sig for vores nye kanal, og at 55% af den danske befolkning allerede fra starten har sikret sig adgang til kanalen. Over de kommende måneder forventer jeg, at de resterende antenneforeninger kommer med, således at TvDanmark 1 ved årets udgang kan modtages af 70% af den danske befolkning.

"Investeringen på et to-cifret millionbeløb i et udbygget jordbaseret sendenet giver TvDanmark 2 pr. 1. marts 2000 et potentiele på at kunne modtages af 85% af den danske befolkning. Vi forventer, at vores to kanaler dermed potentielt vil kunne modtages af mere end 90% af den danske befolkning inden årets udgang", siger Jesper Sehested Lund.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også