MediaWatch

TvDanmark truer TV 2

Ifølge TvDanmark havde 55% af befolkningen sikret sig adgang til TvDanmark1 fra lanceringen den 1. januar. Det er mediabureauerne dog ikke helt enige i. Carat tror for eksempel mere på 45-50%.

Den nye kanal transmitteres såvel via analog som digital satellit fra positionen 1 grad vest.

Samarbejdet knager
TvDanmark2 består af et netværkssamarbejde mellem otte lokale TV-stationer. Samarbejdet knager dog alvorligt i sammenføjningen.

De syv af lokalstationerne under TvDanmark-netværket forhandler i øjeblikket med TV 2-ledelsen om at skabe en ny tv-kanal. Den nye tv-kanal vil fortsat have en times udsendelser fra de otte lokalstationer samt et øget samarbejde med TV 2's egne regioner. Føres planerne ud i livet, vil kanalen formentlig få navnet TV 2+. Dermed vil lokalstationerne bryde samarbejdet med SBS Broadcasting, der siden etableringen af TvDanmark-netværket i 1997 har stået som øverste ejer af tv-stationen. Formanden for Foreningen af Dansk Lokal-TV, Bjarne Mogensen, som også er direktør for TvDanmark Århus, bekræfter, at man i øjeblikket arbejder på at få en "mere relevant strukturering af det danske medienet", men hverken han eller Peter A. Petersen, TvDanmark Aalborg, ønsker at kommentere detaljer I forhandlingerne.

Vil udbygge dækning

Adm. direktør Jesper Sehested Lund, SBS Danmark, siger: "Med starten af TvDanmark 1 har vi taget endnu et skridt i vores fortsatte kamp mod at tage yderligere markedsandele på det danske TV-marked. I 1999 viste TV 2 de første alvorlige krisetegn med en markant tilbagegang i de kommercielle seerandele i de yngre målgruppe. Set i et længere perspektiv er der ingen tvivl om, at årsagen hertil kan forklares med TvDanmarks indtræden på det danske TV-marked. Med vore to kanaler, TvDanmark 1 og TvDanmark 2, vil vi gøre vores til at sætte TV 2 yderligere under pres.

"Jeg er særlig glad for den betydelige interesse, som allerede nu har vist sig for vores nye kanal, og at 55% af den danske befolkning allerede fra starten har sikret sig adgang til kanalen. Over de kommende måneder forventer jeg, at de resterende antenneforeninger kommer med, således at TvDanmark 1 ved årets udgang kan modtages af 70% af den danske befolkning.

"Investeringen på et to-cifret millionbeløb i et udbygget jordbaseret sendenet giver TvDanmark 2 pr. 1. marts 2000 et potentiele på at kunne modtages af 85% af den danske befolkning. Vi forventer, at vores to kanaler dermed potentielt vil kunne modtages af mere end 90% af den danske befolkning inden årets udgang", siger Jesper Sehested Lund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs