MediaWatch

Nissen lægger afstand til TV 2

DR's generaldirektør har - ikke overraskende - generelt været en stærk fortaler for, at public service-tv skal have høj prioritet. I 1995 var DR-TV nede og skrabe bunden, men det er siden lykkedes for DR at rette op på seertallene.

Stationen ligger nu med en share på et godt stykke over 30. Sammen med TV 2s markedsandel giver det en samlet share for public service-tv omkring 70 procent.

DR's aktuelle seer-tække glæder naturligvis Christian Nissen. Med en ny borgerlig regering - der har luftet tanker om at privatisere TV 2 - har Nissen imidlertid set skriften på væggen.

- Jeg mener ikke, det er sundt med en public service-markedsandel på 70 procent, som der er på tv-siden her i landet, siger generaldirektøren til Mediawatch.

I Deadline på DR2 uddybede Christian Nissen lørdag sine synspunkter:

- Mit ønske vil være, at man kan finde penge nok til at finansiere både TV 2 og DR. Hvis man ikke vil det, så må man gøre som i andre lande, og samle kræfterne om èn stærk Public Service station. Så kan man jo vælge, om det skal være TV2 eller DR.

Udfra en seersynsvinkel er der grund til at være tilfreds med, at public service-tv er så populært og har så stor en del af markedet. Men det forudsætter to ting, mener Christian Nissen:

Den ene ting er, at EU's konkurrencemyndigheder ikke griber ind, fordi public service-dominansen er konkurrenceforvridende. Den anden forudsætning er, at man fra det offentlige stadig er villig til at finansiere to public service-stationer.

- Det er dyrt at lave public service-tv. Men hvis man fra statens side er villig til at lade licensen stige med en sådan vækst, at vi kan fortsætte med to public service-stationer, så synes jeg det er fint, sagde Christian Nissen lørdag i DR2s Deadline.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere