MediaWatch

Markedet styrer nu fodboldrettigheder

Mikkelsen betegner EU-direktivet bag den liste over sportsbegivenheder, der skal vises på TV 2 eller DR, som dobbeltmoralsk og formynderisk. Ministeren går ind for markedskræfternes frie spil.

Det er en håndsrækning til medieselskaberne MTG og SBS, som vil stå stærkere, når der skal forhandles om rettighederne til fodboldlandsholdets EM-kvalifikationskampe på udebane. En fordel, som de ifølge Ekstra Bladet har tænkt sig at udnytte:

- Det er klart, at vi på TvDanmark hilser kulturministerens beslutning velkommen, siger sportschef Martin Dalgaard fra TvDanmark.

MTGs danske sportschef Flemming Kjellerup, der udover TV3 Sporten også er direktør for den nye Viasat Sport, siger, at man vil gå efter alle sportsbegivenheder, der er attraktive. Det gælder også fodboldlandsholdet.

Kontraktchef Flemming Meier, TV2, siger, at det nu er de frie markedskræfter, der sætter dagsordenen, når det gælder rettighederne til fodboldlandsholdet. Derfor må TV 2 stå af, fordi der ikke er forretningsmæssig fornuft i at betale for kampene.

DR vil derimod ikke på forhånd afvise, at de vil byde på EM-kvalifikationskampene på udebane.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs