MediaWatch

2M Invest ud med stort underskud

Forudsætningen for det forventede overskud på 100 milioner kroner var realiseringen af exits (salg af aktier/selskab) i seks selskaber, herunder to børsnoterede, men det ifølge en pressemeddelelse ikke sket. Det skriver Netavisen Infopaq.

Selskabet har fået en del tilbud på selskaberne, men ledelsen i 2M Invest har skønnet, at tilbuddene lå for lavt i forhold til den strategiske værdi af selskaberne.

2M Invest havde oprindeligt regnet med et overskud på hele 210-240 millioner kroner i 2001, men i november blev det tal nedjusteret til et plus på 100 millioner kroner, som altså nu også er helt væk.

Med fradrag af nedskrivninger og tab på kapitalandele endte underskuddet på cirka 45 millioner kroner.

Selskabet vil fortsætte arbejdet på at gennemføre de planlagte exits og videreudvikle sine portefølje-selskaber, og derfor er forventningerne til 2002 meget positive.

2M Invest gennemførte i 2001 en emission af 1,8 millioner kroner, der gav et provenu på 33,6 millioner kroner samt et salg af selskabets børsnoterede værdipapirer, der medfører, at selskabet efter ledelsens skøn kan deltage i de nødvendige opfølgningsinvesteringer frem til marts 2002.

I løbet af første halvår af 2002 vil selskabet gennemføre en kapitalforhøjelse med det formål at øge selskabets økonomiske fleksibilitet samt at kunne udnytte gunstige strategiske og kommercielle muligheder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs