MediaWatch

Kirch sælger VM senderettigheder

Handlerne har en værdi på godt 7 milliarder kroner og inkluderer en række af de største TV-kontrakter nogensinde i international fodbold, skriver Financial Times.

Kirch har ifølge personer involveret i forhandlingerne solgt rettighederne til TV Globo og DirectTV. Enigheden mellem aktørerne ventes at forbedre den kommercielle sikkerhed for næste år slutrunde.

Senderettighederne i Nordamerika er efter alt at dømme også på vej mod en afklaring. De spansksprogede rettigheder er allerede solgt, mens forhandlingerne om de engelsktalende rettigheder efter sigende er langt henne i forløbet.

Englands sidste minuts kvalifikation til VM har også vist sig positiv for de skrøbelige forhandlinger mellem Kirch og BBC samt ITV. Forhandlingerne blev genoptaget i sidste uge.

Kirch, der har de globale rettigheder til VM-slutrunden, har på nuværende tidspunkt videresolgt senderettighederne på de mindre asiatiske markeder, det meste af Afrika, Japan/Sydkorea, samt 18 europæiske lande.

I Norden er det fortsat ikke lykkedes at komme til enighed, men efter alt at dømme vil konsortiet, som blandt andet består af DR og TV 2, tilbyde Kirch et økonomisk lavere tilbud.

Uenighed om prisen er også baggrunden for de skrøbelige forhandlinger med de britiske aktører.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs