MediaWatch

Licensen væk om få år

Det fremgår af den nye rapport fra Kultur- og Forskningsministeriet, Konvergens i Netværkssamfundet, som kom torsdag. Fordi programmer fra DR og TV 2 om få år kan hentes ind via Internettet, til pc'ere og måske også til håndholdte apparater, er licensens dage talte.

Både kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) og IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) afviser ifølge Politiken, at det betyder nye licensforpligtelser til pc-ejerne. Den nye rapport peger bl.a. på, at public service-stationerne - ligesom i Holland - kan finansieres over skattebilletten.

Andre muligheder for finansiering, når licensen bortfalder, er, at public service-stationerne henter deres penge fra brugerbetaling, pay-per-view, så seerne betaler for det, de rent faktisk ser. En tredje mulighed er abonnements-betaling til public service-stationerne.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs