Rapport om IT-sikkerheden i Danmark

MediaWatch

IT-sikkerhedsrådet har udarbejdet rapporten "Datasikkerheden i Danmark år 2000" fokus på IT-sikkerheden i Danmark, som er det første resultat af IT-sikkerhedsrådets treårige, landsdækkende og uvildige undersøgelse blandt cirka 450 deltagende anonyme virksomheder, der skal kortlægge datasikkerheden i den offentlige og private sektor.

Ifølge rapporten har knap hver fjerde virksomhed (23 procent) haft hardware nedbrud, mens hver tredje (32 procent) har været udsat for software fejl. Danske virksomheder kan i gennemsnit forvente at blive udsat for fem hændelser per år, der vil have væsentlig betydning for deres IT-sikkerhed.

Problemer med telekommunikation, Internettet, strøm og virusangreb topper listen over de hyppigst indtrufne hændelser, konkluderer rapporten.

IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) udtaler i en kommentar til rapporten, at det er positivt, at rapporten overordnet vurderer, at danske virksomheder generelt har et højt sikkerhedsniveau, om end der på visse områder tilsyneladende er plads til forbedringer.

Trods det generelt positive indtryk af IT-sikkerhedsniveauet i de deltagende virksomheder fremgår det af rapporten:

- at tre ud af fem (cirka 60 procent) ikke har en beredskabsplan,

- at Change Management procedurer til styring af forandringsprocesserne kun er indført hos hver fjerde (26 procent),

- at kun hver fjerde (24 procent) har gennemgået procedurerne med henblik på den nye lov om beskyttelse af personoplysninger, og

- at knap hver tredje (mindre end 33 procent) har indført faste procedurer for registrering af fejl og forsinkelser i produktionen.

Af de deltagende virksomheder har kun hver sjette (16 procent) været udsat for forsøg på hacking, men ingen af disse har konstateret alvorlige konsekvenser heraf.

Næsten to ud af fem (38 procent) af virksomhederne har haft problemer med backup i forbindelse med reetablering af systemerne, og indbrud og tyveri af IT-udstyr har ramt henholdsvis hver tredje og hver femte (35 procent og 22 procent) af de deltagende virksomheder, mens hver tredje (34 procent) har haft problemer med e-mail.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også