MediaWatch

Bliver Aimster den ny Napster?

Aimster er det nyeste peer-to-peer program - et program der giver brugerne mulighed for at udveksle filer med hinanden - som musikindustrien har kastet sig over. Efter succesen med Napster må man gå ud fra, at udfaldet bliver til rettighedshavernes fordel.

Det der adskiller Aimster fra Napster er, at det ikke kun er muligt at udveksle musik, men alle slags filer. Dette betyder, at film også kan skifte hænder uden om de autoriserede forhandlere, hvilket højst sandsynligt også er grunden til, at AOL, med Time Warner i ryggen, er hoppet med på vognen.

Nu er spørgsmålet om denne retsag vil trække lige så meget ud som Napster-sagen, og måske mere interessant; hvor længe vil musikindustrien kæmpe, før de indser at de selv bliver nødt til at finde en løsning for distribution over nettet. Det er i længden uomgængeligt, hvis pladeindustrien vil komme problemet til livs.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs